Aldorassas busenkla paprika med ingefära
- Koffelin
- 5 jan. 2024
- 1 min läsning
2 port
Tid: 15-20 min
Vegan: innehåller honung, använd olja istället för smör
Ett riktigt enkelt och snabblagat recept på honungs-glacerad paprika med ingefära. Större delen av tiden sköter sig paprikan själv i stekpannan, och ger dig möjlighet att göra annat under tiden. (Huvudrätten, till exempel.) Den söta paprikan fungerar bäst i rollen som tillbehör, bland annat som alternativ till sådant som picklad lök eller andra inlagda grönsaker.

Ingredienser:
½ paprika
1 msk flytande smör/olja
ca ½ msk flytande honung
1 krm malen torkad ingefära
Gör så här:

Skär paprikan i ganska tunna strimlor.
Smält smör/olja i en stekpanna på hög värme.
Drag ner värmen till medium och lägg i paprikan.
Stek paprikan i ca 10 min, eller tills den har fått färg.
Ringla över honungen. Rör ofta och noga i botten från och med nu.
Strö över ingefäran och rör ordentligt.
Låt paprikan steka ett par minuter till under regelbunden omrörning.
Servera!
Paprikan är god som kompanjon till grillat, men fyller sin funktion som tillbehör till nästan vad som helst. En god ostpaj, till exempel.
Comments