top of page

Aldorassas busenkla paprika med ingefära

2 port

Tid: 15-20 min

Vegan: innehåller honung, använd olja istället för smör


Ett riktigt enkelt och snabblagat recept på honungs-glacerad paprika med ingefära. Större delen av tiden sköter sig paprikan själv i stekpannan, och ger dig möjlighet att göra annat under tiden. (Huvudrätten, till exempel.) Den söta paprikan fungerar bäst i rollen som tillbehör, bland annat som alternativ till sådant som picklad lök eller andra inlagda grönsaker.

Paprika

Ingredienser:

½ paprika

1 msk flytande smör/olja

ca ½ msk flytande honung

1 krm malen torkad ingefära

Gör så här:

Ingefära
  • Skär paprikan i ganska tunna strimlor.

  • Smält smör/olja i en stekpanna på hög värme.

  • Drag ner värmen till medium och lägg i paprikan.

  • Stek paprikan i ca 10 min, eller tills den har fått färg.

  • Ringla över honungen. Rör ofta och noga i botten från och med nu.

  • Strö över ingefäran och rör ordentligt.

  • Låt paprikan steka ett par minuter till under regelbunden omrörning.

  • Servera!


Paprikan är god som kompanjon till grillat, men fyller sin funktion som tillbehör till nästan vad som helst. En god ostpaj, till exempel.


Bon appetit!

Comments


bottom of page